THE FIRST EUROPEAN COLLOQUIUM

ON QUALITATIVE RESEARCH METHODS IN BUSINESS AND ACCOUNTING

PROGRAM

Tuesday	, 1/	Tuly	2015
Tuesuav	<i>/</i> 14	Juiv	ZUIS

- 9.00 am Registration and Coffee
- 9.30 am Opening
- 9.45 am Plenary Lecture : The Qualitative Tradition in Accounting Research: A Critical Overview Prof. Lee Parker (1 hr presentation plus questions);
- 10.45 am Coffee break
- 11.15 am Lecture 1: Telling Tales: Narratives and Fiction in Accounting and Business Research Prof. Lisa Evans (1 hr presentation);
- 12.15 noon Small groups workshop 1: Narratives and Fiction in Accounting and Business Research
- 1.15 pm Lunch
- 2.15 pm Lecture 2: Doing Accounting History: Why? When? Prof. Garry Carnegie (1 hr presentation)
- 3.15 pm Coffee break
- 3.45 pm Small groups workshop 2: Doing Accounting History: Why? When?
- 4.45 pm Interim Remarks and Close of Day's Session
- 6.30 pm Informal dinner

Wednesday 15 July 2015

- 9.00 am Panel Presentation: Undertaking Theoretically-layered Qualitative Research Prof. Parker, Evans and Carnegie
- 10.00 am Lecture 3: Mind your Language: Language Change and Translation **Prof Lisa Evans** (1 hr presentation)
- 11.00 am Coffee Break
- 11.30 am Small groups workshop 3: Mind your Language: Language Change and

Translation

12.30 pm Lunch

1.30 pm Lecture 4: Doing Accounting History: How? Where? – Prof. Garry Carnegie (1 hr presentation)

2.30 pm Coffee Break

3.00 pm Small groups workshop 4: Doing Accounting History: How? Where?

4.00 pm Lecture 5: Interview Methods: The Craft and its Practice – Prof. Lee Parker (1.5 hr presentation – plus questions).

5.00 pm Close of Colloquium